24 жовтня 2020, 06:03, Політика

Названо причетних до розкрадання 5 млн га державної землі

Причетний до розкрадання 5 га державної землі назвав голова Держгеокадастру Роман Лещенко. Він говорив про зникнення ділянок, які не можуть тепер потрапити громадам у інтерв'ю Latifundist.com.

Лещенко розповів про порушення, які виявив державних аудит, які стосуються команди уряду Володимира Гройсмана

«Аудит встановив, що кожне державне підприємство працювало за своєю системою управлінського і бухгалтерського обліку. Тобто Держгеокадастру вони фактично не підпорядковувалися. Кожен жив в своїй системі координат, на кожному ДП був свій «царьок», який просто грабував підприємство. При цьому більшість керівників цих інститутів та ДП були походженням з Вінницької області. Наприклад, керівник, який за Максима Петровича Мартинюка був виконувачем обов’язків «Інституту землеустрою», після звільнення став лідером «Стратегії» Володимира Гройсмана Вінницької області і далі сповідує цінності класичної вінницької команди. Аналогічна ситуація і з колишнім керівником департаменту топографії і геодезії, бухгалтерами, аудиторами. У Держгеокадастрі за часів Максима Мартинюка навіть прибиральниці були з Вінницької області», – сказав Лещенко.

Нагадаємо,  засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online Андрій Дем’янович назвав повернення землі громадам можливістю управляти власною територією в інтересах місцевих мешканців.

в