3 січня 2020, 08:07, Земля

Озвучено положення земельного законопроекту про граничні межі володіння землею у регіонах

У земельному законопроекті №2178-10 немає обмежень щодо володіння землями у регіонах. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат («Слуга народу») Микола Сольський.

 «Ні, жодних інших обмежень, окрім названих вище, не встановлювали. Зараз відбувається адмінреформа. Перед прийняттям цього рішення ми радилися з різними міністерствами, тож виходить, що розмір середнього ОТГ, яке планується, відповідно до міністерських рекомендацій, це 30-40-50 тис. гектарів. Тобто, враховуючи, що не більше від 10 тис. га в одні руки, це навіть менше обмеження, ніж у попередніх редакціях, які обговорювалися», — каже він.

Більше читайте в інтерв'ю за посиланням.

Нагадаємо, також очільник аграрного комітету озвучив 5 ключових змін законопроекту про землю, проголосованого аграрним комітетом.

Історія розгляду законопроекту про ринок землі читайте у матеріалі «Бій за землю переноситься на січень: чи збереться Рада на позачергове засідання, щоби прийняти земельний закон?».

в