друкувати


У «Батьківщині» анонсували акцію протесту проти ринку землі в Україні

16 грудня 2019, 18:00

«Батьківщина» разом з аграріями та профспілками розпочинає масштабну мирну акцію протесту, ініційовану Національним штабом захисту рідної землі. Про це повідомила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп Верховної Ради України, передає прес-служба партії.

На мітингу, який відбудеться у вівторок, 17 грудня, о 9:00 під стінами Верховної Ради, активісти вимагатимуть: зняти з розгляду законопроекти, що відкривають розпродаж 72% територій України, продовжити мораторій на продаж землі на три роки, ухвалити закон про референдум та оголосити його проведення.

Президент України Володимир Зеленський прийняв остаточне рішення продати українську сільськогосподарську землю. Продати, всупереч будь-якому світовому досвіду, попри незгоду 75% людей. Аби протистояти такому варварському розбазарюванню народного надбання, в Україні створено Національний штаб захисту рідної землі, який розпочинає всеукраїнську акцію протесту», – зазначила Юлія Тимошенко.

Під час промови Юлія Тимошенко озвучила керівництву парламенту та лідерам фракцій і комітетів Верховної Ради чотири пункти, на виконанні яких наполягатиме Національний штаб захисту рідної землі:

Президент стверджує, що народовладдя є одним із його пріоритетів. А закон про продаж землі, що приймається без референдуму, говорить про те, що президент вводить в оману всю країну, говорить неправду і діє проти інтересів народу. Тому ми вимагаємо зупинити розгляд антинародних законопроєктів», – наголосила лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, Зеленському написали листа-вимогу щодо зняття з голосування трьох законопроектів про ринок землі.