друкувати


Конкурс на посаду голови Держпродспоживслужби продовжили, бо не всі свої встигли податися?

21 листопада 2019, 17:45

Конкурс на посаду голови Держпродспоживслужби продовжили на 4 дні, всупереч чинному законодавству, бо не всі свої встигли податися на конкурс? Таким питанням задалися автори допису, опублікованого на ЦН.

Варто зауважити, що у відповідності до чинного законодавства, кінцевий термін подання заяв на участь у конкурсі на посаду голови Держпродспоживслужби було призначено на 18 листопада 2019р. на 18:00, з оголошенням старту тестування з іноземної мови 22 листопада 2019 р. о 10:00 за адресою Національного агентства з питань державної служби.

Але зараз відбувається щось неймовірне, минуло щонайменше 2 робочих дні після закінчення прийому заяв на участь у конкурсі, та 20 листопада 2019р. Кабінет міністрів України в особі прем’єр-міністра О.Гончарука підписує Розпорядження №1056-р «Про внесення змін до деяких розпоряджень Кабінету міністрів України», яким переносить термін подання заяв до конкурсу на 12:00 22 листопада 2019 р. з переносом старту тестування з іноземної мови на 10:00 25 листопада 2019 р.», – йдеться в повідомленні.

Але чому так сталося? Які підстави? Кому це треба? Що відбувається? Адже, за законом, ніхто не має права продовжувати термін подання документів на конкурс. Конкурс можна скасувати й оголосити новий, але для цього теж мають бути підстави.

Якщо уважно подивитися на сайт е-декларацій НАЗК, то виявляється, що 21 листопада 2019 р. о 10:20 було подано декларацію Гадзовським Геннадієм Леонардовичем на ту ж саму посаду – голови Держпродспоживслужби. Останній є директором ТОВ «Національна аграрна компанія», членом Агарної партії України (№39 у списку партії) та людиною без вільного часу, отже в один момент керує вищезазначеним ТОВ, сільгосптовариствами «Васюти» та «Білинське», і є прямим протеже міністра економічного розвитку Тимофія Мілованова разом із профільним заступником Тарасом Висоцьким», – повідомляє дописувач.

Як стверджує автор допису на ЦН, саме Гадзовський і є підставою переносу терміну подання заяв на конкурс, про участь в якому вдалось домовитися міністрові Мілованову з прем’єром Гончаруком лише пізно увечері 19 листопада 2019 року.

Нагадаємо, що 24 жовтня оголосили конкурс і у публічній площині з'явилася інформація про перших 5 кандидатів на посаду голови Держпродспоживслужби.

Серед них:


Олег Рубан – начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві, 

Сергій Мельничук – колишній перший заступник голови Держпродспожислужби 2015 року, син колишнього проректора НУБіП. 

Олександр Вержиховський очолює департамент АПК у секретаріаті КМУ. 

Віталій Башинський – колишній заступник голови ветфітослужби. Сергій Глущенко – екс-голова Держпродспоживслужби.

Сергій Глущенко – екс-голова Держпродспоживслужби.