30 травня 2019, 13:00, Земля

Україна використовує лише 1/3 продуктивності земель – Світовий банк

Україна використовує лише 1/3 продуктивності земель. Тому потрібно відкривати ринок землі, який підвищить продуктивність не тільки с/г сектору, але й портової галузі. Про це заявив керівник програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Бахер Ель-Хіфнаві на щорічному портовому форумі Ukrainian Ports Forum 2019, повідомляє кореспондент АgroРolit.com.

Нагадаємо, що 30–31 травня в Одесі відбудеться Ukrainian Ports Forum 2019 – головна подія портової галузі України. Головною темою Ukrainian Ports Forum 2019 стануть реформа галузі та спільні з ЄС проекти України з розвитку портової та логістичної інфраструктури. Далі у матеріалі читайте, якою буде ціни продажу й оренди 1 га с/г землі.

«В Україні є 33 млрд га с/г земель. Це друге місце у Європі. Третина цих земель – це дуже гарна земля і ви про це знаєте. Але коли мова заходить про продуктивність – це третина від продуктивності земель Польщі, чверть від продуктивності земель Німеччиниі. Тому потрібно відкривати ринок землі, адже це підвищить продуктивність не тільки с/г сектору але й портової галузі, через яку проходить 75 % експорту», — розповідає він.

в