19 листопада 2018, 07:31, Політика

Кам’янець-Подільський до 2050 року повністю перейде на альтернативну енергетику

Влада одного з найпрогресивніших міст Хмельницької області – Кам’янця-Подільського – публічно заявила про мету –  100% переходу на ВДЕ в енергобалансі міста до 2050 року. Про це повідомляє сайт Національна кліматична мережа.

Нагадаємо, що на міжнародній виставці  «China International Import Expo 2018» голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентував інвестиційні можливості «зеленої» енергетики України вартістю €4 млрд. 

У повідомленні ідеться,що місто офіційно закріпило намір стати енергетино незалежним меморандумом з міжнародним кліматичним рухом 350.org Eastern Europe, Caucasus and Central Asia.

Сьогодні Хмельницький енергетичний кластер та ГО Екоклуб досліджують на скільки Хмельницька область зможе перейти на відновлювану енергію: як ОТГ, бізнес та громадяни можуть використати великий потенціал вітру, сонця та біомаси в області. Дослідження буде включене до Стратегії регіонального розвитку, що оновиться у 2020 році.

Повідомляється, що на сьогодні на Хмельниччині діє 2 сонячних та 29 гідроелектростанцій, біогазова установка та велика твердопаливна ТЕЦ.

 

в