20 вересня 2018, 14:40, Рейдерство

На Запоріжжі рейдери намагалися заблокувати роботу елеватора

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом блокування роботи господарства на території Новомиколаївського району Запорізької області представниками Трудової селищної ради та активістами. У останніх вилучили зброю та боєприпаси. Про це повідомляє відділ комунікацій Головного управління Нацполіції області.

Нагадаємо, у Раді прийняли важливий для боротьби із рейдерством законопроект.

18 вересня до Новомиколаївського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про спробу рейдерського захоплення елеватора в селі Новоукраїнка. 

«З’ясувалось, що представники Трудової селищної ради та близько 15 активістів заблокували роботу елеватора. В якості аргументів вони використовували лише ксерокопію рішення суду. На місці поліцейські вилучили у активістів набої, нарізний карабін та ніж. Також, на даний час встановлюються всі обставини, опитуються учасники події», — йдеться в повіідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.206 (Протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України. В діях правопорушників також вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

в