друкувати


Краща підтримка – спецрежим ПДВ

15 липня 2018, 08:00

Аграріям необхідна квазіакумуляція – коли людина реалізує свою продукцію певних категорій та має можливість претендувати на повернення ПДВ. Про це розповідає заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук в ексклюзивному матеріалі «Аграрії в шоколаді, або Кого збагатили дотації?» для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що нещодавно депутати розглянули 11 аграрних законопроектів.

«Наша позиція полягає в тому, щоб діяв принцип формування системи підтримки – спецрежим ПДВ. Якщо не повернення спецрежиму ПДВ, то квазіакумуляцію ПДВ, але не за тією формулою, яку запропонував Мінфін, коли вони розділили на великих і маленьких, а підтримку отримали тільки великі господарства. А реально, коли людина реалізує свою продукцію певних категорій та має можливість претендувати на повернення ПДВ на свої рахунки й фактично працювати в цьому напрямі», – наголошує Марчук.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної Ради Михайло Соколов розповів про те, що в Мінагрополітики не надають жодних даних щодо того, як використовуються бюджетні кошти.

«Ми виступали проти запровадженої в цьому році системи дотацій. Вважаємо, що неправильно було відміняти, замість того, щоб навпаки – вдосконалювати механізм квазіакомуляції ПДВ. Нових показників того, як розподіляються дотації, у нас немає. Ми звернулися до народних депутатів, вони надіслали відповідний запит у Мінагрополітики. Терміни всі минули, а відповіді про те, як використовуються бюджетні кошти, ми та народні депутати й досі не отримали», – каже він.