27 березня 2018, 14:11, Політика

Дотації отримали лише 20% фермерів – ФАО

В Україні всього 20% фермерів беруть участь у програмах державної підтримки. Про це ідеться в дослідженні, проведеному Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), повідомляє  АgroРolit.com.

Нагадаємо, що народні депутати від УКРОПу пропонують обмежити бюджетні дотації великим агрохолдингам і спрямувати державні кошти на підтримку дрібних та середніх сільгоспвиробників.

 

Результати опитування сільськогосподарських виробників в Україні свідчить про низький рівень їхньої участі в програмах державної підтримки. Згідно з результатами опитування, лише 20,3% малих і середніх сільськогосподарських підприємств, включаючи фермерів, подали заявку на державні програми підтримки, які діяли в період 2000-2017 рр.", – зазначили у ФАО.

 

Понад чверть (25,9%) представників малих і середніх сільськогосподарських підприємств, включаючи фермерів, не знали про існування програм державної підтримки. Водночас, 59% респондентів були загалом обізнані в цьому питанні.

 

Тільки 15,1% респондентів добре знали про державні програми і проявили інтерес, принаймні, до деяких із них", – підкреслили в ФАО.

 

Що ж до сільських домогосподарств, то й вони були практично не проінформовані про існування аграрних дотацій. Нічого про них не знали 61,2%, зазначили соціологи.

в