15 лютого 2018, 18:24, Фінанси

ЄБРР надасть $50 млн групі компаній «Нібулон»

ЄБРР сприяє розвитку зернової логістики в Україні шляхом збільшення пропускної спроможності внутрішні водних шляхів та створення відповідної інфраструктури. Про це йдеться у прес-релізі ЄБРР.

Нагадаємо, що ЄБРР виділив €25 млн на будівництво біогазової установки «МХП».

Кредит сумою у $50 млн допоможе групі компаній «Нібулон» (одному з найбільших експортерів зерна в Україні) поліпшити логістичні рішення і збільшити обсяги вантажоперевезень по внутрішніх водних шляхах до 4 млн тонн на рік, а також збільшити експорт зерна до 8 млн тонн на рік .

Фінансування складатиметься з кредиту «А» в розмірі до $40 млн з коштів ЄБРР та кредиту «B» у розмірі до $10 млн, який буде синдикований комерційними банками.

«Нібулон» — давній клієнт ЄБРР.

Новий кредит підтримає великомасштабну трирічну інвестиційну програму «Нібулон», яка, серед іншого, включає: будівництво трьох нових зернових терміналів, розширення флотилії «Нібулон», включаючи новий плавучий перевантажувальний кран, буксири, баржі та самохідне днопоглиблювальне судно, а також будівництво 42000-тонного сховища, причалу на баржі і нової залізниці на Миколаївському терміналі», — йдеться у повідомленні.

Грантове фінансування для підтримки цього проекту надається зі спільного Фонду технічного співробітництва  Японії та ЄБРР.

Довідково: ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 р. Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €12,1 млрд у рамках близько 400 проектів.

в