друкувати


Аграрні розписки стануть доступними для малого та середнього бізнесу по всій Україні

20 вересня 2017, 07:12

Аграрні розписки, як один із інструментів фінансування, можуть стати доступними для дрібних фермерів на території всієї України вже наступного року. Про це повідомив керівник проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» Олексій Омеляненко під час виїзного засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, 13 вересня у селі Трибухівці Тернопільської області, передає кореспондент AgroPolit.com.

За його словами, міжнародна фінансова корпорація впроваджує багато проектів, та передусім працює над покращенням доступу до фінансування саме малого й середнього фермерства.

Омеляненко нагадав, що проект «Аграрні розписки» працює з 2015 року в 8 пілотних областях. Цього року долучилася Тернопільська область. Нині понад 18 млн грн фінансування надійшло за аграрними розписками.

Загалом, фінансування за аграрними розписками перетнуло вже 1 млрд грн. У відкритому реєстрі нараховується 149 розписок, 57 з яких уже виконані», — розповів він.

Керівник проекту зазначив, що наразі відпрацьовується можливість підтримки малого бізнесу.

Цей сегмент часто представлений у нішевих культурах: ягідництво, садівництво, овочівництво. І виробники цієї галузі долучаються до відпрацювання механізмів. Мета нашого проекту — поширення на всю Україну. Маю надію, що наступного року розписки стануть доступними для кожного аграрія в Україні», — підсумував Олексій Омеляненко.