23 липня 2017, 07:34, Торгівля

Україна і Грузія створять спільне підприємство для управління поромами

ПАТ «Укрзалізниця» та АТ «Грузинська залізниця» створять підприємство для спільного управління поромами УЗ на Чорному морі. Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

Такої домовленості було досягнуто за результатами двосторонніх зустрічей з питань поглиблення двостороннього співробітництва України та Грузії у сфері транспорту в рамках державного візиту Президента України до Грузії.

Основним питанням стало створення спільного підприємства між залізницями України та Грузії для спільного оперування українськими поромами на Чорному морі, які перебувають на балансі «Укрзалізниці».

Так, підприємство має реалізувати принцип «єдиного вікна» за обробки вантажів на Транскаспійському міжнародному транспортному маршруті.

Спільне підприємство не тільки сприятиме розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ), а й допоможе реалізувати принцип «єдиного вікна» за обробки вантажів, які йдуть цим маршрутом. У цьому ж контексті обговорюється і питання спільного управління поромами», — розповів заступник міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

в