12 липня 2017, 14:06, Тваринництво

Державну підтримку тваринництва збільшено майже в 5,7 разу

Державна підтримка тваринництва в 2017 році збільшена майже в 5,7 разу. Таким чином аграрії отримають від держави на 170 млн грн, ніж було виділено минулого року. Про це повідомляють у прес-службі Асоціації тваринників України.

Нагадаємо, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко запропонував зобов’язати фермерів брати по корові за кожен гектар орендованої землі, а також, щоб держава компенсувала частину вартості племінної худоби та дотувала тваринництво.

Якщо 2016 року на державну підтримку галузі тваринництва було виділено майже 30 млн грн, то 2017 року ‒ майже в 5,7 разу більше.

Підтримка фермерських господарств – надзвичайно важливе, ключове завдання держави. На сьогоднішній день в Україні налічується близько 40 тис. фермерських господарств, тому на їхній розвиток потрібно виділяти більше коштів. Якби державна підтримка була більшою, то потенційно значна частина з 4 млн ОСГ могла б трансформуватися у  фермерські господарства. Також потрібно передбачити підтримку кооперативного руху України», - прокоментувала голова Асоціації тваринників Ірина Паламар.

в