19 жовтня 2024, 09:30, Рослинництво

Медичний канабіс: названі ключові правила роботи ринку в Україні

Міністерство охорони здоров’я розповіло про нормативне регулювання та правила роботи ринку медичного канабісу. Про це повідомляє Rayon.in.ua.

Підприємства, які хочуть вирощувати медичний канабіс, зможуть подати заяви на отримання ліцензії після 30 листопада 2024 року. Підприємства, які мають діючу ліцензію на обіг наркотичних засобів можуть починати працювати з медичним канабісом після реєстрації рослинної субстанції канабісу як активний фармацевтичний інгредієнт (АФІ) в Державному реєстрі лікарських засобів.

Наразі 64 компанії мають ліцензію на ввезення на територію України наркотичних засобів і психотропних речовин. Ввозити сировину можна після підтвердження квот і отримання дозволу від Держлікслужби. Незабаром має запрацювати механізм перерозподілу квот між суб’єктами господарювання за їх зверненнями до Держлікслужби.

У дуже стислі терміни Міністерство охорони здоров’я забезпечило розробку та зміну більш як десяти підзаконних актів, запуск складної електронної системи обліку, які дозволили підприємствам провадити господарську діяльність, пов’язану з медичним канабісом», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, скільки аграрії зможуть заробити на канабісі. Також експерти розповіли, які елементи регуляції залишилися на ринку канабісу в Україні.

в