14 жовтня 2024, 16:08, Торгівля

В Україні хочуть продати Бджільнянський спиртовий завод за 68 млн грн

Фонд держмайна України повторно виставив на приватизаційний аукціон єдиний майновий комплекс Бджільнянського спиртового заводу. Про це повідомили в ФДМУ.

Онлайн-аукціон з приватизації «Бджільнянського спиртзаводу» відбудеться у системі «Прозорро.Продажі» 18 жовтня. Стартова ціна — 68,2 млн грн без ПДВ. Пропозиції приймаються до 17 жовтня.

Слід зазначити, що у червні Фонд держмайна вже виставляв на онлайн-аукціон з приватизації вищезазначений спиртовий завод. Торги тоді так і не відбулися. Бджільнянський спиртзавод має місце розташування поруч з автомобільними шляхами Т-0224 та Р-54. Майновий комплекс може слугувати платформою для створення нового бізнесу або релокації вже наявного.

До складу ЄМК входять 99 одиниць нерухомого майна, серед яких:

  • 80 одиниць нерухомого майна — 99/100 частки комплексу нежитлових будівель площею 7 815,40 кв. м: виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди;
  • горілчаний цех, площею 1228,8 кв. м;
  • 18 одиниць нерухомого майна — комплекс нежитлових будівель площею 2 526,4 кв м: виробничі, складські будівлі та споруди.

На балансі підприємства знаходиться 727 одиниць рухомого майна та 23 одиниці транспорту і спецтехніки.

Як писав AgroPolit.com, в Україні з другої спроби звільнили голову ФДМУ. Також українські чорноземи знаходяться під контролем олігархів.

в