6 жовтня 2024, 12:17, Земля

Земельні аукціони пройшли на Вінниччині: стартову вартість перевищили у дев’ять разів

 4 жовтня  на платформі «Прозорро.Продажі» успішно відбулися аукціони з оренди чотирьох земельних ділянок у Вінницькій області площею 261 га. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

Загальна початкова вартість лотів становила 1,1 млн грн, але в результаті торгів сума зросла до 10,1 млн грн, з урахуванням ПДВ понад 2 млн грн. Вартість одного гектара збільшилася в середньому в 9,2 рази і склала 38,7 тис. грн.

В аукціонах взяли участь 27 учасників, що підкреслює великий інтерес ринку до оренди державних сільськогосподарських земель, яка надається на 14 або 25 років на прозорих умовах.

1 жовтня 2024 року в системі "Прозорро.Продажі" відбулися перші 16 онлайн-аукціонів з суборенди державних сільськогосподарських земель у межах проєкту «Земельний банк». За результатами аукціонів, загальна сума переможних ставок перевищила 35 мільйонів гривень. 17 вересня Фонд державного майна України презентував новий проєкт «Земельний банк», який має на меті реформувати ринок державних сільськогосподарських земель.

Дякуючи проєкту Земельний банк державний та місцеві бюджети наповнюватимуться. А гордіїв вузол у вигляді земельної корупції, нарешті розв’язується», – зауважив Коваль.

Як писав AgroPolit.com, учаснику бойових дій у 2024 році можуть безкоштовно отримати землю. Також у «Земельному банку» назвали перелік документів для участі.

в