Сьогодні, 09:01 Земля

Учаснику бойових дій у 2024 році можуть безкоштовно отримати землю

Для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них українське законодавство передбачає першочергове надання земельних ділянок. Про це повідомляє 24 канал.

Перш за все пільги на першочергове відведення земельних ділянок надаються учасникам бойових дій для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Надання у власність земельних ділянок здійснюється за умови, що учасник бойових дій не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки та надав відповідний документ, що посвідчує його участь в бойових діях.

Земельні ділянки можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації у таких розмірах:

  • для садівництва – 0,12 га;
  • для особистого селянського господарства – 2 га;
  • для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах – 0,25 га, в селищах – 0,15 га, в містах – 0,1 га;
  • для індивідуального дачного будівництва – 0,1 га.

Зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності мають подати клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність.

Як писав AgroPolit.comперші земельні аукціони принесли 35,4 млн грн. Також в Україні за держпрограмою з розмінування агроземель виділили перші 4,85 млн грн.

в