Вчора, 11:34 Фінанси

Продуктів взимку може не вистачити: експерт розповів, який зробити запас

Опалювальний сезон 2024-2025 може стати одним із найскладніших для українців і в таких умовах, важливо знати, якими продуктами слід запасатися на зиму. Про це розповів експерт «Економічного дискусійного клубу» Олег Пензін, пише Українське радіо.

За його словами, зараз найнижчі ціни на сезонні продукти, зокрема, йдеться про фрукти та овочі.

Слід зазначити, що в Україні ціни на продукти можуть зрости ще більше у жовтні. Очікується подорожчання овочів та молочних продуктів. За словами експертів, ціни на м'ясо  найближчим часом можуть зрости, але незначно, тому що стрімке подорожчання стримуватиме недостатня купівельна спроможність населення.

Кожна людина сама розробляє певну стратегію виживання. Кожна приблизно прораховує, яким чином виживати. Якщо людина має присадибну ділянку, вона вирощує точно не квіти, а те, що допоможе їй вижити взимку. Слід запастися продуктами, які можна зберігати. Насамперед це овочі. Можна також заквасити капусту, зробити соління. Це істотно здешевлює людині вартість її осінньо-зимового столу. Тому, якщо є можливість, потрібно обов'язково запастися продуктами харчування тривалого зберігання», — зазначив Олег Пензін.

Як писав AgroPolit.com, в Україні свинарі втрачають гроші через спалахи АЧС та спеку. Також експерти назвали причини конкурентоспроможності української свинини в світі.

в