29 вересня 2024, 19:13, Тваринництво

В Україні стрибнула закупівельна ціна на молоко

Середньозважена закупівельна ціна трьох ґатунків молока в Україні становить 15,78 грн за кг без ПДВ, що на 99 коп. більше, ніж місяць тому. Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 25 вересня склала 16,34 грн/кг без ПДВ, що на 1,14 грн більше, ніж місяць тому. Водночас вищий ґатунок в середньому також коштує 16,34 грн/кг без ПДВ (+ 1,14 коп.).

Середня закупівельна ціна на молоко першого ґатунку склала 14,67 грн/кг без ПДВ, що на 70 коп. більше порівняно до ціни в другій половині серпня. Середньозважена ціна трьох ґатунків молока склала 15,78 грн/кг без ПДВ, що на 99 коп. більше, ніж місяць тому.

Молоко-сировина продовжує дорожчати, оскільки в Україні зберігається дефіцит молока-сировини, а попит з боку молокопереробних підприємств переважає існуючу пропозицію на внутрішньому ринку.

Українські компанії активно експортують готову продукцію користуючись високими цінами на біржові товари на зовнішніх ринках. У асоціації пояснюють здорожчання молока екстра ґатунку високим попитом на експортні молочні продукти. Експорт молочної продукції у серпні 2024 року збільшився на 13% порівняно до аналогічного періоду торік та склав 10,38 тис. т.

Як писав AgroPolit.com, в Україні оновили вимоги до якості молока. Також в Мінагро спрогнозували ціни на продукти в Україні.

в