Вчора, 11:03 Торгівля

Незважаючи на кризу: УДП вдається відновити прибутковість

Українському Дунайському пароплавству вдалося в кризових умовах відновити прибуткову діяльність. Про це повідомили в компанії.

В УДП підкреслили, що майбутнє компанії, як національного перевізника, пов’язане із міжнародними стандартами корпоративного управління у вигляді наглядової ради та залученням стратегічного партнера у вигляді групи Світового Банку.

На підприємстві додали, що пріоритети та вектор подальших дій мають визначати акціонери. Попри обвал ринку річкових перевезень, пароплавство поступово відновлює прибуткову діяльність.

В УДП підсумували, що для виходу з кризи потрібні стратегічні рішення, а позиція міністерства щодо цього питання є вирішальною. Статистика пароплавства вказує на стійке зниження обробки вантажів дунайськими портами. Криза пов’язана з низькими ставками фрахту і скороченням обсягів перевезень.

Команда УДП провела зустріч із міністром інфраструктури щодо ринку річкових дунайських перевезень.

Команді вдалось повернути активи компанії, позбутись величезних боргів, відновити флот, розпочати модернізацію. Підприємство працює прозоро, запроваджені сучасні системи контролю та моніторингу. Незалежна оцінка свідчить про високий рівень капіталізації компанії» – зазначили в УДП.

Як писав AgroPolit.comДунайські порти можуть припинити роботу упродовж трьох місяців. Також УДП вдається до непопулярних рішень.

в