Вчора, 16:02 Торгівля

В Україні прогнозують значне подорожчання хліба: подробиці

В Україні очікується найближчим часом не стрімке, але помітне зростання цін на хлібобулочні продукти.  Про це розповів віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, повідомляє «Київ 24».

Він наголосив, що наразі пекарські підприємства не встигають навіть компенсувати підняття цін на сировину підвищенням цін на продукції. Фахівець зазначив, що сьогодні хлібопекарі працюють майже з нульовою рентабельністю.

Тараненко зазначив, що це не привід припиняти чи обмежувати виробництво, адже пекарі не можуть залишити громадян України, включаючи підрозділи ЗСУ, без основного продукту харчування — хліба. Віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів визнав, що в таких умовах виробники вимушені йти на підняття ціни на продукцію.

Здорожчання хліба, булочок і інших хлібобулочних виробів – це наслідок здорожчання складових собівартостей і не більше. Говорити про те, що збільшується рентабельність, не доводиться. На жаль, вона тільки падає. У першу чергу, у нас відбувається здорожчання сировини, яка лише за період травня – червня зросла у вартості на 40%. Ну і ми знаємо, яка ситуація в енергетиці, звичайно, це додає витрат. Якщо враховувати тенденції, які спостерігаються на ринку зерна і борошна, ми очікуємо зростання», — зазначив Тараненко.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, чи можливий дефіцит овочів в Україні. Також в Україні може виникнути дефіцит яблук.

в