9 вересня 2024, 11:01, Держпідтримка

Підтримка аграріїв в умовах війни: Фонд гарантування агрокредитів збільшили на 82 млн грн

Кабмін ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві на майже 82 млн грн. Про це повідомили в Мінагрополітики.

Відтепер загальний розмір капіталу Фонду складає 817,6 млн грн. Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль підкреслив, що це рішення є частиною зусиль уряду щодо підтримки аграрного сектора в умовах воєнного стану.

Голова Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Олег Приходько додав, що збільшення капіталу Фонду є важливим кроком для забезпечення стабільності та підтримки малих сільгоспвиробників в Україні. Це дозволить Фонду розширити фінансову підтримку аграріям шляхом надання гарантій за кредитами банків для таких виробників.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві надає часткові гарантії за кредитами фінансових установ для сільгоспвиробників із земельним банком до 500 га.

Це ще одна допомога від держави для малих сільгоспвиробників у складні часи. Закликаю кожного аграрія користуватися підтримкою. Нам важливо, аби підприємства ставали сильнішими і розвивалися. Адже аграрії сьогодні тримають соціальний баланс на селі і наповнюють бюджет воюючої країни», – наголосив Коваль.

Як писав AgroPolit.com, в Україні операторам розмінування дозволили залучати гроші від благодійних пожертв. Також аграрії отримають 3 млрд грн на зрошення від уряду та кошти на прифронтові території

в