6 вересня 2024, 18:01, Фінанси

Переговори про вступ України до ЄС в аграрному секторі будуть найбільш складними – Шмигаль

Переговори про вступ України до Європейського Союзу можуть бути особливо складними в аграрному секторі. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Укрінформ.

За його словами, новопризначена міністерка юстиції та віцепрем'єрка Ольга Стефанішина куруватиме роботу з адаптації українського законодавства і нормативно-правової бази до європейських стандартів.

Шмигаль підкреслив, що українська сторона прагне максимально швидко адаптуватись до вимог Євросоюзу, щоб вступ України до ЄС залежав виключно від політичного рішення країн-членів. Прем’єр вважає особливо важливим те, що Ольга Стефанішина отримала також портфель міністра юстиції. Шмигаль повідомив, що Стефанішина займатиметься адаптацією українського законодавства і нормативно-правової бази до європейських стандартів.

Слід завершити скринінг українського законодавства, сформувати обсяг зобов'язань України, які потрібно виконати перед вступом, підготуватись і провести переговори за кластерами. Деякі будуть дуже складні. Передусім, це стосується аграрного сектора. І тут вагомим буде внесок Мінагрополітики на чолі з новим керівником Віталієм Ковалем», – зауважив Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, в Україні операторам розмінування дозволили залучати гроші від благодійних пожертв. Також аграрії отримають 3 млрд грн на зрошення від уряду та кошти на прифронтові території

в