6 вересня 2024, 08:30, Харчова безпека

Новопризначений аграрний міністр України зробив ставку на переробку

Новопризначений аграрний міністр України Віталій Коваль заявив, що в агросекторі Україна має зробити ставку на переробну промисловість. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

«Говорячи про агро, всі у нас чомусь забувають, що це агропромисловий комплекс.  Тобто промисловий – основне. Аграрне підґрунтя має стати основою української промисловості яке в свою чергу буде всеохоплюючим від легкої промисловості до машинобудування. Коли ми маємо такі чудові стартові можливості, як земля, якість ґрунтів, то маємо стати агро-Ельдорадо, але не в тонах, а в доданій вартості», – підкреслив Коваль.

Посадовець додав, що коли Україна почне виробляти, наприклад, з кукурудзи біоетанол, лізін, метіанін з кукурудзи, треанін і возитиме їх на тисячі кілометрів, тоді обличчя агросектору зміниться.

Детальніше про позицію посадовця читайте в матеріалі AgroPolit.com: «Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони».

Слід зазначити, що до приходу в Міністерство аграрної політики та продовольства Віталій Коваль був головою Фонду держмайна України. Перед цим він займав посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації.

Як писав AgroPolit.com, в Україні з другої спроби звільнили голову ФДМУ. Також до кінця 2024 року ФДМУ планує передати Земельному банку 250 тис. га держземель.

в