5 вересня 2024, 14:01, Фінанси

Може очолити Мінагро: в Україні з другої спроби звільнили голову ФДМУ

Верховна Рада України сьогодні, 5 вересня, проголосувала за відставку очільника Фонду держмайна України Віталія Коваля. Про це повідомив народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Рішення підтримали 261 народний депутат. Коваль має обійняти посаду міністра аграрної політики. Рада змогла звільнити Коваля не з першого разу — голосування напередодні, 4 вересня, виявилося невдалим, за виступили 225 депутатів.

Коваль написав заяву на відставку 3 вересня разом з п’ятьма міністрами України. Кадрові оновлення в уряді обговорили на засіданні фракції «Слуга народу» за участю президента Володимира Зеленського. За повідомленням керівника фракції Давида Арахамії, Віталій Коваль очолить Міністерство аграрної політики.

Слід зазначити, що головою Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля призначили у вересні 2019 року. Сам він уродженець міста Березне. Коваль був депутатом Рівненської міської ради від «Слуги народу». На останніх місцевих виборах міського голови він посів третє місце.

Понад 4 років Коваль очолював Рівненську ОВА, 21 листопада 2023 року парламент проголосував за призначення Віталія Коваля головою Фонду держмайна України. На посаді він замінив Рустема Умерова, який очолив Міноборони.

Як писав AgroPolit.com, до кінця 2024 року ФДМУ планує передати Земельному банку 250 тис. га держземель. Також експерт розповів, чи запустять в Україні земельні «бонди»

в