3 вересня 2024, 11:21, Земля

До кінця 2024 року ФДМУ планує передати Земельному банку 250 тис. га держземель

До кінця поточного року Фонд державного майна планує передати ТОВ «Державний земельний банк» близько 250 тис. га державних земель для реалізації через електронні аукціони на Prozorro. Про це повідомив голова Фонду держмайна України Віталій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Він зауважив, що зараз ФДМУ не контролює на окупованих територіях 98 тис. га державних земель, а 23 тис. га знаходиться на прифронтовій території. Віталій Коваль розповів, що за законом, необхідно закрити корпоратизацію підприємства, передавши туди землю, і після цього не зможемо додавати нову землю до існуючої в ТОВ «Державний земельний банк».

 

Кабмін уже передав ТОВ «Земельний банк» 104 тис. га землі. Це не швидкий процес. Зараз триває робота над оформленням другого пулу земель. Його плануємо сформувати найближчим часом  – це близько 250 тис. га. Тобто до початку 2025 року сумарно у розпорядженні ТОВ «Державний земельний банк» буде понад 350 тис. га. Однак землі з другого пулу будуть оформлюватися та перереєстровуватися, тому власне сама здача їх в оренду буде не раніше 2025 року», – зазначив Коваль.

Детальніше про передачу землі читайте в матеріалі: «Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони».

Нагадаємо, що раніше Ярослав Ярославський розповів про те, як працюватиме земельний банк.

в