2 вересня 2024, 16:06, Держпідтримка

Аграріям обіцяють компенсувати 100% вартості розмінування земель

Уряд готовий повністю покривати витрати аграріїв на майбутнє розмінування сільськогосподарських земель. Про це повідомили в Мінекономіки.

Раніше компенсація не перевищувала 80% витрат, тепер її збільшили до 100%. Тепер у програмі зможуть брати участь ті аграрії, які мають податковий борг зі сплати за землю або борг зі сплати єдиного податку, якщо вони є платниками єдиного податку IV групи. Торги із закупівлі послуг з розмінування сільськогосподарських земель мають відбуватися виключно на аукціонах в системі Prozorro за участі не менше двох учасників.

Відповідна постанова Уряду набуває чинності з дня її опублікування. Це дасть змогу Центру гуманітарного розмінування найближчим часом оголосити в системі Prozorro перші тендери на закупівлю послуг гуманітарного розмінування для аграріїв.

Ми повністю покриваємо вартість гуманітарного розмінування земель сільськогосподарського призначення для тих агровиробників, які лише планують очищувати свої ділянки. Оплату таких послуг бере на себе держава, щоб фермери, які візьмуть участь у програмі, вже наступного сезону змогли сіяти і збирати урожай на очищених ділянках», – наголосила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com

в