26 серпня 2024, 13:31, Торгівля

Країни Африки та Україна активізують аграрну співпрацю

Для українського агросектору дуже важливі ринки африканських країн, як для експорту продукції, так і для технологічного партнерства. Про це заявив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Таку заяву урядовець зробив за результатами зустрічі бізнесу та влади, присвяченої активізації співпраці з африканськими країнами в агропромисловому секторі. Україна працює над зміцненням відносин з країнами Африки.

Тарас Висоцький наголосив, що ринки країн Африки мають потенціал для розвитку виробничих та бізнесових відносин з представниками українського агросектору. В короткостроковій перспективі Україна планує наростити експорт продукції до країн континенту. Якщо говорити про середню та довгострокову перспективу, партнери планують розвивати технологічне партнерство.

Для виконання домовленостей, яких досяг під час африканського турне міністр закордонних справ України Дмитро Кулеби, учасники зустрічі торкнулися теми взаємодії та підтримки українських виробників для виходу на африканські ринки і розширення торгової та економічної співпраці з африканськими країнами. За перше півріччя 2024 року експорт аграрної продукції з України збільшився на 5% до $12451 млн.

Як писав AgroPolit.com, Україна може забезпечити себе агротехнікою лише на 70%. Також удари рашистів по українським портам завдали аграріям збитків на $1,5 млрд.

в