23 серпня 2024, 08:31, Торгівля

Торгова війна не вщухає ЄС та Китаю набирає обертів: в Пекіні взялися за європейську молочку

Китай розпочав розслідування щодо імпорту молочних продуктів із Європейського союзу і це рішення Пекіна стало ще однією відповіддю на плани щодо введення мит на китайські електромобілі. Про це повідомляє Bloomberg.

Розслідування торкнеться кількох молочних продуктів, включаючи свіжі та плавлені сири. У рамках розслідування, розпочатого на прохання промислових груп у Китаї, буде розглянуто 20 програм субсидування ЄС, зокрема деякі з них у рамках Загальної сільськогосподарської політики та інші, що діють в Італії та Фінляндії.

Розслідування мають завершити протягом року, але воно може бути продовжено ще на шість місяців за особливих обставин. За офіційними даними, експорт молочної продукції з ЄС до Китаю минулого року становив 1,7 мільярда євро.

Китай імпортує молочні продукти з європейських країн, включаючи Нідерланди та Францію, але головним постачальником є ​​Нова Зеландія. В останні роки закупівлі молочної продукції в Китаї скоротилися через зростання внутрішнього виробництва та економічний спад.

Єврокомісія взяла до уваги розслідування Китаю і планує рішуче захищати інтереси молочної промисловості ЄС. Єврокомісія втручатиметься в міру необхідності, щоб розслідування відповідало правилам Світової організації торгівлі.

Як писав AgroPolit.com, в Китаї планують активніше купувати зерно з України. Також торгова війна між Китаєм та ЄС вдарила по свиням

в