22 серпня 2024, 14:51, Земля

Стало відомо, коли земельний банк запустить перші торги держземлями України

В Україні перші торги землями державної власності через систему Prozorro.Продажі мають відбутися вкінці серпня або на початку вересня 2024 року. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Державний земельний банк», керівник проєкту «Земельний банк» Ярослав Ярославський в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

«Перші земельні торги державними землями в системі Прозоро стартують вкінці серпня або на початку вересня 2024 року. Ми виставлятимемо близько 20 земельних ділянок в один день. Стартова вартість – від 12% від НГО (3 – 4 тис. грн), термін оренди – 14 років для однорічних насаджень і 25 років – для багаторічних. Термін від оголошення торгів до фіналізації отримання документів становить 30 календарних днів», – зазначив Ярослав Ярославський.

За його словами, інформація про ділянки буде відображена на земельній мапі, запуск якої відбудеться незабаром. Ярослав Ярославський зауважив, що потенційними орендарями зазначених земель є фермери та загалом всі аграрії, а також переселенці, які хочуть започаткувати агробізнес без заходу в чиновницькі кабінети.

Детальніше про роботу проєкту «Земельний банк» читайте в матеріалі: «Ярослав Ярославський: Перші земельні торги державними землями на системі Прозоро стартують вкінці серпня або на початку вересня 2024 року».

Як писав AgroPolit.com, ФДМУ завершив корпоратизацію оператора із розпорядження державними землями сільськогосподарського призначення. Також в Україні створюють нове держпідприємство, щоб заробити мільярд.

в