22 серпня 2024, 11:44, Держпідтримка

Аграрії в Україні більше не можуть отримати допомогу на гектар

7729 аграріїв зареєструвалися у Державному аграрному реєстрі за добу на отримання бюджетної субсидії у розмірі 4 тис. грн на 1 га сільгоспугідь для впровадження сільськогосподарської діяльності. Про це повідомили Мінагрополітики.

«Наразі прийом заявок зупинено через вичерпання передбаченого обсягу бюджетних асигнувань», — зазначили в Мінагро.

Подані аграріями заявки мають опрацювати в установленому порядку. Наступна, третя хвиля, прийому заявок за цим напрямом допомоги має пройти у жовтні 2024 року.

Кабінет Міністрів ухвалив програму підтримки аграріїв на прифронтових територіях. Вона передбачає виплату 1 тис. грн за га угідь для аграріїв, які працюють у зонах потенційних бойових дій, і 2 тис. грн за га для тих, хто веде діяльність безпосередньо на територіях бойових дій.

Заявки можна буде подавати в Державному аграрному реєстрі. Орієнтовний термін приймання заявок – з 10 вересня по 25 вересня  2024 року. Програма часткової компенсації державою вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва в Україні стартувала 8 квітня.

Також аграрії можуть скористатися програмою «Доступні кредити 5-7-9». Агровиробники можуть отримати кредит до 90 млн грн, а підприємства з переробки – до 150 млн грн.

Як писав AgroPolit.comаграрії на меліорованих землях отримають компенсацію від держави. Також удари рашистів по українським портам завдали аграріям збитків на $1,5 млрд

в