14 серпня 2024, 12:51, Держпідтримка

Уряд компенсує вартість використання земельних ділянок під фортифікаційними спорудами

Підприємці, на чиїх угіддях зводять фортифікаційні споруди, отримають фінансову компенсацію. Розробити належне оформлення і можливість якнайшвидших відшкодувань для таких підприємців, доручила за підсумками наради в Краматорську перша віцепрем'єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Зустрілися із бізнесом, аби обговорити найгостріші проблеми — брак кадрів, можливості компенсації пошкодженого майна підприємствам, підтримка аграріїв на фоні погодних умов, можливі компенсації за зведення фортифікацій на землях сільгоспвиробників і проблемні питання щодо роботи відділень деяких банків, які не мають укриття», — повідомила  вона.

За підсумками наради було також дано доручення забезпечити роботу банківських відділень на прифронтових територіях, розробити можливості відновлення кредитування та інструменти підтримки аграріїв, які працюють на прифронтових територіях і територіях ризикованого погодного фактора.

Нагадаємо, що раніше підіймалося питання, аби надавати компенсацію власникам земельних паїв у межах 2-км прикордонної зони із білоруссю та рф.

в