13 серпня 2024, 12:41, Держпідтримка

Євросоюз та ООН прозвітували про свої плани з розмінування земель в Україні

План гуманітарного реагування місії ООН на 2024 рік становить $3 млрд, але він профінансований лише на 30%. Такі дані озвучила координаторка системи ООН в Україні та координаторка з гуманітарних питань Деніз Браун в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

 

 

 

 

На жаль, що довше триває війна, то важче нам буде отримувати гуманітарне фінансування. Світ бачить дуже жахливі ситуації в Газі, Судані, Ємені, Афганістані, тому нам дедалі важче отримувати фінансування. Наш план гуманітарного реагування – це підсумок усіх наших гуманітарних дій в Україні. Він становить $3 млрд на 2024 рік, і він профінансований лише на 30%, тоді як минулого року в той самий час він був профінансований на понад 50%. Це стає дедалі складніше», – пояснила вона.

Зі свого боку, у пресс-лужбі Представництва ЄС в Україні повідомили, що Європейський Союз виділив 2 млн євро на нову програму з розмінування України.

Кошти надійдуть від Служби зовнішньополітичних інструментів (FPI) Європейської комісії.

У межах проєкту шукатимуть та знешкоджуватимуть боєприпаси кінологині зі спеціально навченими собаками.

16 бельгійських малінуа стануть першими технічними розвідувальними собаками, які будуть залучені в Україні. Разом зі своїми вісьмома провідницями-українками вони пройшли велику підготовку в Камбоджі протягом п’яти місяців, перш ніж повернутися до України», — йдеться у повідомленні.

Кінологині працюватимуть на деокупованих територіях у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Нагадаємо, що цього року кількість саперів, які розміновують заміновані українські землі, зросте до 3,5 тисячі осіб. Як аграріям отримати держпідтримку на розмінування сільскогосподарських земель – читайте у матеріалові за посиланням.

 

в