6 серпня 2024, 16:01, Держпідтримка

Українським виноградарям пропонують підтримку у 330 тис. грн на 1 га

Зміни до порядку, який регулює питання видачі державних грантів, в тому числі для аграрного бізнесу, дають змогу виробникам отримати гроші для розвитку або відновлення виноградників. Про це повідомив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства в Україні Тарас Висоцький.

За його словами, розмір гранту може сягати 330 тисяч гривень за один гектар для висаджування нових виноградних полів. Такий грант можуть отримати як виноградарі, так і винороби, які пропонують крафтові вироби і опікуються власним виробництвом.

Державною програмою вже зацікавились аграрні підприємства, які є традиційними локаціями для розвитку виноградарства в Україні – Херсонська, Миколаївська, Одеська і Закарпатська області. Також є можливість отримати гранти і тим фермерам, які продовжують попри ризики, працювати у прифронтових регіонах.

Слід зазначити, аграрний сектор України отримає гранти і кредити для ефективного розвитку і підтримки агробізнесу від країн-партнерів. Уряд визначився з розподілом коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародної асоціації розвитку в межах проекту ARІSE у розмірі 2,4 млрд грн. Це кредитні гарантії для стимулювання кредитування малих і середніх сільгоспвиробників.

Як писав AgroPolit.com, в Україні можуть підвищити мінімальні роздрібні ціни на вино. Також в Україні стрімко дорожчає хліб.

в