2 серпня 2024, 11:01, Логістика/Техніка

В Україні експортери зможуть отримати виключно електронні ліцензії

Міністерство економіки внесло зміни до наказу «Про порядок ліцензування експорту товарів», згідно з якими українські експортери тепер отримуватимуть ліцензії в електронній формі. Про це повідомили в міністерстві.

Для підприємців залишається можливість за бажанням подавати документи у паперовому вигляді. Змінами до наказу оновлено форму заявки на видання ліцензії, форму ліцензії, інструкції з їх заповнення та положення про порядок ліцензування.

Для отримання ліцензій на експорт товарів з України підприємцям, які обрали електронну форму подання документів, необхідно перейти до розділу «Зовнішньоекономічна діяльність» на Єдиному державному порталі електронних послуг.

В електронному кабінеті на порталі підприємець має подати в електронному вигляді пакет необхідних документів. Після розгляду документів у встановлені терміни та у разі ухвалення позитивного рішення ліцензія в електронному вигляді з'явиться у кабінеті заявника.

Ми повністю переводимо отримання ліцензій експортерами в електронний формат. І працюємо над аналогічним спрощенням процедури для імпортерів. Зменшуємо кількість документів, необхідну для подання на ліцензію», – підтвердила міністр економіки Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні представники бізнесу отримали можливість скаржитися на державні органи. Також в Україні помітили затримку відображення статусу критично важливих підприємств у Дії.

в