31 липня 2024, 16:01, Держпідтримка

В Україні змінили критерії для визначення критично важливих агропідприємств

В Мінагрополітики доповнили Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. Про це повідомляє Дебет-Кредит.

Мінагрополітики наказом від 11.07.2024 №2040 доповнило Критерії. Може бути визначене таким, що має важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період підприємство, яке є власником не менше 90 % статутного капіталу 2-х і більше підприємств, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, що підтверджується копією наказу Мінагрополітики.

Уточнено, що важливим у галузі сільського господарства в особливий період можуть визнати підприємство, яке провадить діяльність з виробництва, переробки та збуту (експорту) сільськогосподарської продукції, основним видом діяльності, станом на 18 травня 2024 року (раніше було станом на 1 червня 2023 року), є один з таких КВЕД, який зазначений у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223. Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі документ не опублікований.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в