7 липня 2024, 13:10, Фінанси

ФДМУ продає хлібокомбінат, керівник якого сів на 9 років

ФДМУ виставив на продаж майновий комплекс державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» у Сумській області зі стартовою ціною 49,7 млн грн. Про це повідомили в ФДМУ.

До складу активу, який виставлений на продаж, входять 259 одиниць нерухомого майна, 24 одиниці транспортних засобів та спеціалізованої техніки, роки випуску яких варіюються від 1964 до 2009, а також 1496 одиниць обладнання, меблів та інвентарю. Загальна площа комплексу складає 88 438,8 квадратних метрів.

Онлайн-аукціон з продажу відбудеться 19 липня в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Реєстрація учасників триватиме до 18 липня. Потенційний покупець повинен буде дотримуватися певних умов продажу. Зокрема, новий власник не має права звільняти працівників з власної ініціативи протягом шести місяців з дня переходу права власності.

Основним видом економічної діяльності підприємства є складське господарство. Протягом періоду з 2021 року до першого кварталу 2024 року обсяг реалізації продукції, робіт, послуг становив 92 млн грн, при цьому експортні продажі відсутні. Основною продукцією підприємства є виробництво борошна.

Підприємство має відокремлений структурний підрозділ — Філію «Хлібна база», яка розташована у місті Ворожба, Сумського району. До складу активів підприємства входять 21 земельна ділянка загальною площею 52 га, 24 транспортних засоби та спеціалізованої техніки, а також 1496 одиниць рухомого майна, включаючи обладнання, меблі та інвентар.

Жоден з об'єктів, що знаходяться на балансі підприємства, не переданий в оренду. Підприємство має заборгованість у 32 млн грн, включаючи заборгованість із заробітної плати, податків та інших зобов'язань.

В. о. гендиректора комбінату отримав вирок суду у вигляді 9 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем, що призвели до розтрати зерна соняшнику на 3,2 млн грн.

в