3 липня 2024, 18:02, Торгівля

Нові харчові продукти з України виходять на ринок Сінгапуру

Держпродспоживслужба та Агентство харчових продуктів Республіки Сінгапуру підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Підписаний документ передбачає зміцнення всебічного розвитку двостороннього співробітництва між компетентними органами України та Республіки Сінгапур з метою сприяння взаємної торгівлі харчовими продуктами під час імпорту, експорту та реекспорту.

Наразі до Сінгапуру відкрито 5 ринків і на цьому Україна не зупиняється. В рамках Меморандуму сторони підтвердили намір сприяти розширенню двосторонньому співробітництву в галузі контролю, профілактики та ліквідації хвороб тварин відповідно Кодексу охорони здоров’я наземних тварин Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ВООЗТ).

Документ сприятиме зміцненню двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Сінгапур, спрямованого на забезпечення продовольчої безпеки, а також диверсифікації ринків збуту та консолідації зав’язків між обома країнами.

Держпродспоживслужба продовжує працювати в напрямі розширення збуту української продукції на міжнародній арені. І укладений меморандум між компетентними органами України та Сінгапуру є одним із кроків, що ще більше різноманітних категорій українського продовольства з’явиться на азіатських ринках» – заявив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.com, в Україні запускають систему визначення зерна, вкраденого рашистами. Також в Україні аграріїв забронюють на рік.

в