2 липня 2024, 08:33, Держпідтримка

Аграрії можуть отримати компенсацію за 8,7 тис. найменувань техніки

Перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується до 25%, в рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширили до 8705 номенклатурних одиниць від 101-го українського виробника. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Як зазначила очільниця міністерства Юлія Свириденко, пріоритетом уряду є стимулювання попиту на українську продукцію, зокрема – на продукцію машинобудування. Вона пояснила, що це є основою економічної політики «Зроблено в Україні».

За словами Свириденко, у попередні періоди програма компенсацій вартості вітчизняної с/г техніки допомогла збільшити частку української техніки на ринку.

Вона пояснила, що програма компенсацій є вкладом в успішні жнива, адже аграрії мають можливість на вигідних умовах придбати необхідну техніку. Щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з Переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Для виробників, які бажають подати свою техніку у перелік, необхідно звернутися на офіційну електронну пошту Міністерства економіки України  – meconomy@me.gov.ua.

Ми сподіваємось на такий же ефект і цього року, адже це робочі місця для тисяч людей, а також податки у бюджети різних рівнів, завдяки яким ми маємо ресурс, щоб забезпечувати наш сектор безпеки та оборони. Перелік обладнання постійно оновлюється, все більше виробників беруть участь у програмі та пропонують якісну техніку для потреб аграріїв. На сьогодні сільгоспвиробники можуть обирати з-поміж 8,7 тис. номенклатурних позицій від понад сотні українських виробників», – зазначила економіки.

Як писав AgroPolit.com, в Україні назвали три умови для економічного бронювання працівників. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в