1 липня 2024, 11:06, Торгівля

Польща знову закрила кордони для українських експортерів

У понеділок, 1 липня, Польща обмежила пропуск для українських вантажних транспортних засобів. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Не пропускають тих, хто не має дозволу на міжнародні вантажні перевезення. У Держмитслужбі уточнили, що обмеження почало діяти з 00:00.

Зазначається, що для перетину кордону у бік Польщі українським вантажним транспортним засобам необхідно мати дозвіл на міжнародні вантажні перевезення або книжечку ЄКМТ.

«Пункти пропуску на інших ділянках кордону працюють у звичайному режимі», — додали у Держмитслужбі.

Книга ЄКМТ – це багатосторонній дозвіл, який видається перевізникам та дозволяє їм вільно пересуватися серед 44 країн-учасниць Європейської Конференції Міністрів Транспорту.

Раніше польські фермери знову вирішили блокувати кордон з Україною. Вони анонсували майже повну зупинку руху вантажівок. Планується блокада лише в одному пункті пропуску. Йдеться про «Рава-Руська – Гребенне». Цей пункт пропуску розташований на кордоні з Польщею у Львівській області, за 36 км від Жовкви. Це один із найбільших пунктів пропуску на кордоні, який пропускав вантажні авто. Поляки анонсували повну зупинку вантажних автомобілів, які намагаються виїхати з України.

Як писав AgroPolit.comЄвросоюз застосував екстрені обмеження на ввезення українських яєць та цукру. Також вторгнення рф в Україну призведе до світових продовольчих війн.

в