5 червня 2024, 09:50, Рослинництво

Експерти розповіли, як захистити соняшник від хвороб

Розпочинати фунгіцидний захист соняшника необхідно зі стадії обробки насіння і продовжувати його згідно системи захисту під час вегетації. Про це розповів керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit Олександр Мигловець.

Для надійного контролю поширених хвороб соняшника він рекомендує обирати фунгіциди широкого спектра дії. У продуктовому портфелі компанії можна виділити продукти Капітал  та Ріальт.

Капітал завдяки поєднанню трьох діючих речовин забезпечує контроль широкого спектра хвороб як оброблених рослин, так і нового приросту.

Ріальт – це новітній  SDHI-вмісний фунгіцид, який забезпечує профілактику, лікування та тривалий контроль розширеного спектра хвороб. Піраклостробін у його складі – це локально-системна діюча речовина, що забезпечує захисну та лікувальну дію.

Стратегія фунгіцидного захисту соняшника заснована, в першу чергу, на комплексі заходів для попередження інфікування, а також локалізації перших проявів хвороб на культурі. Кожна обробка фунгіцидами – від протруювання і до обприскувань в період вегетації надзвичайно важлива. Повністю відмовитися від фоліарних обприскувань – автоматично дорівнює наразити культуру на небезпеку ураження комплексом хвороб», – зазначив Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерти назвали ефективний препарат для тривалого фунгіцидного захисту. Також фахівці розповіли, як зберегти до 80% врожаю плодових насаджень.

в