4 червня 2024, 09:50, Фінанси

В Україні готують перелік посад, що не підлягають мобілізації

На цьому тижні Кабмін має представити перелік спеціальностей і посад, що не підлягають призову в ЗСУ. Про це заявив голова підкомітету Верховної Ради з нацбезпеки Федір Веніславський у коментарі Times of Ukraine.

Він підкреслив, що забронювати від мобілізації планують професії, а не людей. Федір Веніславський наголосив, що головним чином мова йде про працівників критичних галузей промисловості.

Спікер уточнив, що перелік посад найближчим часом має визначити Кабмін. За його словами у відповідній постанові максимально повно і справедливо визначать процес, критерії і категорії бронювання.

Голова підкомітету Верховної Ради з нацбезпеки зазначив, що Мінекономіки стане головним виконавчим органом з бронювання. Це питання узгоджуватимуть з Генштабом, Міноборони та Мінстратегпромом.

На рівні комітету ми розглядали алгоритми бронювання, намагалися чітко визначити перелік професій і посад, які можуть бути заброньовані, уникнути корупційних складових. Щоби не особи бронювалися, а лише фахівці, які необхідні для критичних галузей промисловості, військово-промислового комплексу, оборонно-промислового комплексу», – сказав Федір Веніславський.

Як писав AgroPolit.com, в Україні розширили список працівників, яким не обов’язково вступати в ЗСУ. Також за час війни в Україні закрили 1261 аграрну компанію.

в