3 червня 2024, 11:39, Торгівля

Чи очікує Україну нова криза на польському кордоні – депутатський прогноз щодо експорту нового врожаю

З’явився депутатський прогноз щодо можливості нової логістичної кризи на польському кордоні перед збиранням нового врожаю. Прогнозом поділився народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський в інтерв'ю AgroPolit.com.

За оцінками депутата, негативного осценарію з новим врожаєм не очікується.

«Така складна ситуація на кордоні з Польщею відбулася через перенасичення українського ринку зерном і обмежені експортні можливості. Минулого року ним були перевантажені всі українські склади і наші внутрішні порти не працювали. У новому маркетинговому році ми впевнені, що такого не буде Адже весь урожай успішно вивозимо і перехідних залишків фактично не очікується», – зазначив Степан Чернявський.

Він додав, що мінімальні зернові залишки, які можуть з’явитися в Україні, підуть на забезпечення її внутрішніх потреб. Степан Чернявський наголосив, що оскільки порти працюють, ексцесів на польському кордоні в новому маркетинговому сезоні очікувати не слід.

Детальніше ознайомитись з позицією заступника голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики можна в матеріалі «Степан Чернявський: Укрзалізниця готує новий ціновий бум на вантажні перевезення зернових».

Як писав AgroPolit.com, між УЗ та приватними перевізниками вагонів існує монопольна змова. Також УЗ готує новий ціновий бум на вантажоперевезення для аграріїв.

в