17 травня 2024, 13:22, Торгівля

Тепличні огірки в Україні стрімко дешевшають: експерти назвали причини

Сьогодні тепличні комбінати України ведуть реалізацію огірка по 20-60 грн за кг, що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Про це повідомляють аналітики EastFruit .

Наголошується, що головною причиною понижувального цінового тренду представники тепличних комбінатів вважають сезонне збільшення пропозиції цієї продукції в умовах досить низького попиту. За словами операторів ринку, причин для ситуації, що склалася, було відразу кілька:

по-перше, вибірки в комбінатах були стабільними та в достатніх обсягах, через що пропозиція на ринку помітно збільшилася;

водночас попит на огірки помітно погіршився порівняно з минулим тижнем.

«У результаті продавці змушені були переглядати відпускні ціни у бік зниження, щоб активізувати темпи збуту та уникнути накопичення на складах великих обсягів нереалізованої продукції», — зазначили експерти.

Аналітики також зазначили, що зараз тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня 2023 року. При цьому виробники не відкидають можливості подальшого зниження цін за умови збереження нинішніх темпів збуту.

Раніше стало відомо, що на вітчизняному ринку зберігалася тенденція до зростання цін на торішню моркву.

Як писав AgroPolit.comсезон черешні в Україні стартував достроково, що вплинуло на ціни. Також експерти розповіли, що відбувається з цінами овочів в Україні

в