17 травня 2024, 10:40, Політика

До нужденних країн хочуть крім зерна постачати олію, м’ясо та квасолю в рамках Grain from Ukraine

Програма Grain from Ukraine, завдяки якій наразі до нужденних країн світу постачається українське зерно, може бути поширена й на інші види продовольчої продукції. Про це заявила фахівець з продовольчих систем і стійкості World Food Programme (WFP) в Україні Мікела Каруччі під час круглого столу, який провела асоціація Український клуб аграрного бізнесу.

Як зазначила Мікела Каруччі, WFP значно розширила співпрацю з українськими агропереробниками – за час повномасштабної війни обсяг гуманітарної продукції саме від українського виробника становить у вартісному еквіваленті півмільярда доларів.

І надалі організація вбачає можливості посилення партнерства з приватним і державним секторами вздовж пріоритетних напрямків постачання продукції переробки та зміцнення ланцюгів створення доданої вартості.

Ми розглядаємо можливість сприяння експорту не лише зерна в межах програми Grain from Ukraine, а й відкриття інших напрямків із постачання в країни, які цього потребують, олії, консервованого м’яса та квасолі. Щодо цієї продукції ще тривають або реєстрації постачальників, або проходять випробувальні періоди та завершення тестувань», – сказала Мікела Каруччі.

Як писав AgroPolit.com, головна зернова конференція Grain Ukraine 2024 відбудеться — 30 –31 травня. Також Україна експортувала зерновим коридором 34 млн т вантажів за 7 місяців.

в