17 травня 2024, 08:22, Рослинництво

Фахівці порекомендували ефективний засіб для профілактики та захисту врожаю

 

Після закінчення дії фунгіцидного протруйника, культури потребують подальшого захисту і фахівці Ukravit рекомендують регулярно моніторити стан посівів і за потреби застосовувати відповідні препарати. Про це повідомляє AgroPolit.com.

При обранні фунгіциду необхідно керуватися, по-перше, даними польового моніторингу, по-друге – брати до уваги попередників, які можуть мати спільні із культурою хвороби. Для контролю комплексу патогенів на соняшнику та сої експерти радять обрати двокомпонентний фунгіцид Захисник Екстра. Поєднання діючих речовин в його складі забезпечує не лише надійний захист культур, а й попереджує виникнення у патогенів резистентності.

Захисник Екстра володіє профілактичними та лікувальними властивостями. В посівах соняшника він є відмінним рішенням проти фомозу, фомопсидозу, септоріозу, альтернаріозу, склеротиніозу (стеблова та корзинкова форми), борошнистої роси та іржі, сої – антракнозу, борошнистої роси, іржі. А за рахунок системних властивостей фунгіцид надійно та тривало захищає нові прирости культурних рослин. 

Профілактичні фунгіцидні обробки – дуже важлива складова вирощування соняшника та сої», – відзначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як захистити посіви від шкідників у весняний період. Також експерт назвав ефективний метод лікування хвороб зернових.

в