15 травня 2024, 15:48, Інвестиції

Дуда закликав бізнесменів Катару інвестувати в Україну

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав Катар і в рамках поїздки закликав представників місцевого бізнесу інвестувати в Україну. Про це він заявив в середу на брифінгу для ЗМІ у столиці Катару, місті Доха, пише Укрінформ.

Президент Польщі повідомив, що говорив з політиками і представниками бізнесу Катару про інфраструктуру Польщі, відносини Варшави та Києва, можливості своєї країни. Він окреслив польський погляд на майбутній розвиток України, а також наголосив на готовності до дій, «які спрямовуватимуться на відбудову України після воєнних знищень».

Президент Польщі повідомив, що на липень заплановано офіційний візит у Варшаву еміра Катару шейха Таміма бін Хамада ат-Тані. Раніше розв’язану рф повномасштабну війну і підтримку України обговорили глава МЗС Польщі Радослав Сікорський та його британський колега Девід Кемерон.

Сьогодні з нашими партнерами з Qatar Investment Authority ми говорили про ситуацію в Україні. Я представив їм реалії в Центральній Європі, розповів їм детально про співпрацю в межах Тримор’я і хто є партнером цієї співпраці, а також перспективи, які дає Польща у контексті інвестицій в Україну. Зараз Польща є дуже привабливим партнером для тих, хто в майбутньому думає про свою участь в реконструкції і відбудові України», – зазначив  Анджей Дуда.

Як писав AgroPolit.com, представники України, Литви та Польщі провели зустріч для поглиблення аграрної співпраці. Також посол Зварич заперечив зупинку польсько-українських аграрних переговорів.

в