10 травня 2024, 12:35, Рослинництво

В PROMETEY розповіли, як вдалося провести успішну посівну соняшника за несприятливих погодних умов

В аграрній компанії PROMETEY фермери успішно закінчили сівбу соняшнику з неймовірним результатом у 5,5 тис. га. Про це розповів головний агроном компанії PROMETEY Ілля Троїцький, повідомляє AgroPolit.com.

В компанії розповіли, що посівна кампанія щодо соняшнику тривала 20 днів. Ілля Троїцький зауважив, що вона виявилася викликом для аграріїв через несприятливі погодні умови, оскільки в останні три тижні в Україні не вщухав сильний вітер.

Головний агроном PROMETEY повідомив, що рання весна у 2024 році змусила аграріїв розпочати посіви раніше ніж в минулі сезони. Представники компанії запевнили, що навіть за несприятливих погодних умов фермери зробили все можливе, щоб забезпечити високу якість та урожайність посівів соняшнику.

Ілля Троїцький додав, що аграрії продовжують впроваджувати нові технології та заходи захисту рослин для того, щоб досягти високих результатів. Загалом, цьогоріч соняшником в Україні засіяли майже 2 мільйони гектарів.

Останні три тижні дують дуже сильні вітри. Вони заважають обприскувати щойно посіяну культуру. Фермерам доводилось працювати навіть вночі. Тоді як вітер хоч трохи вщухав,  вдавалось обприскати посіви», – зазначив Ілля Троїцький.

Як писав AgroPolit.com, через війну аграрії Донеччини втратили 5 млрд грн. Також експерт розповів, як обирати фунгіцид для зернових

в