9 травня 2024, 11:15, Торгівля

Олександра Кубракова звільнили з посади міністра

Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що рішення про звільнення Кубракова підтримали одразу 272 народних депутати.

Слід зазначити, що 9 травня, до Верховної Ради внесли проєкт постанови №11248 про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ініціаторами проекту постанови виступила група народних депутатів, серед яких був і голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Раніше з’явилася інформація про те, що на засіданні фракції «Слуга народу» народні депутати прийняли рішення щодо розділення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури і створення на його основі двох окремих відомств.

Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Самого віце-прем’єра не було в залі. Прем’єр-міністра теж. Хто замість теж незрозуміло. Коли призначення теж ніхто не знає», – зазначив Ярослав Железняк.

Як писав AgroPolit.com, в Україні державні і комунальні землі хочуть безоплатно передавати у приватну власність. Також законопроєкт про ініціювання земельних торгів внесли до Ради.

в