8 травня 2024, 18:02, Рослинництво

З 2025 року великі агрохолдинги України планують сіяти в Україні бавовник в промислових масштабах

В Україні цього року стартує посів бавовнику на демонстраційних полях, а з 2025 року великі аграрні господарства планують вирощувати цю культуру в промислових масштабах. Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський, пише Українська служба інформації.

Слід зазначити, що нещодавно Верховна Рада проголосувала за розроблений та ініційований Степаном Чернявським законопроєкт №10427-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні». Документ передбачає запровадження в Україні процедури вирощування бавовника. Основним регіоном його зосередження має стати Одещина.

Міжнародні компанії «БАЄР», «БАСФ», МейАгро ТухумСулук та Corteva Agriscence погодилися безкоштовно передати насіння бавовника аграріям.

Щодо планів – в цьому році ми, вже, мабуть цього тижня, коли температура ґрунту встановиться на рівні 15 градусів, будемо сіяти демо-поля – демонстраційні поля, це пробне вирощування. В наступному році, вже є навіть заявки від великих господарств, ми будемо сіяти цю культуру у великих об’ємах. Цьогоріч ми подивимося врожайність, на проблеми вирощування, які можуть бути шкідники, прорахуємо економічну складову» – зазначив Степан Чернявський.

Як писав AgroPolit.com, вирощування бавовнику – це шлях для відродження фермерства Бессарабії. Також аграрії, які вирощуватимуть бавовник, зможуть отримати державну підтримку

в